Gewichtsbeheersing

Al bijna 50% van de nederlanders heeft overgewicht (meer dan 8 miljoen) en bijna 2% van de nederlanders heeft ondergewicht (320.000). (Bron: CBS)

Lees meer!

Fitter voelen
Twaalf procent van de huisartsbezoeken hebben te maken met stressklachten, maar veel meer mensen voelen zich vaak moe.
(Bron: CBS)

Lees meer!
Sportvoeding
Sport u om fit te blijven, af te vallen of om een doel te bereiken? Uw voeding speelt altijd een belangrijke rol!

Lees meer!
Juiste Balans door extra supplementen
Met name de F1 Voedingsshake in combinatie met F2 Vitaminencomplex is voor veel senioren een zeer goede oplossing. Het bevat namelijk alle benodigde voedingsstoffen in de juiste verhouding. Daarbij worden deze stoffen zo snel in de bloedbaan opgenomen dat dit nauwelijks energie kost, waardoor veel senioren een veel fitter gevoel ervaren.
Zeker tijdens en na ziekte en zieken-huisopname kan dit het herstel enorm ondersteunen. De plantaardige soja-eiwitten ondersteunen daarbij het nood-zakelijke behoud van spierweefsel. Daarnaast bevatten deze soja-eiwitten zgn fyto-oestrogeen. Naast het feit dat deze stoffen een gunstige invloed hebben bij het voorkomen van hart- & vaatziekten, kan deze stof ook helpen bij overgangsklachten als opvliegers en overmatig zweten.
Ook kan de voedingsshake helpen de calcium/magnesium inname op peil te houden voor de preventie tegen botontkalking.

De verhouding tussen de enkelvoudige koolhydraten (suikers) en complexe koolhydraten (vezelstoffen) raakt vaak ook uit balans. Met name voor senioren is de hoge inname van suikers en de lage inname van vezelstoffen zorgelijk in verband met de mogelijk grotere kans op ouderdomsdiabetes. De inname van de dagelijks benodigde extra vezels is te verhogen door onze Vezel- & Kruidentabletten.

De inname van vetten door ouderen is over het algemeen, net als voor de totale bevolking, aan de hoge kant. Met name voor senioren is de hoge inname van verzadigde vetten en de lage inname van (meervoudig) onverzadigde vetten zorgelijk in verband met de grotere kans op chronische ontstekingsbeelden (gewrichten), hart- en vaataandoeningen en kanker.


Het effect van visolie op hart- en vaatziekten wordt al meer dan dertig jaar bestudeerd.

Er kan ondertussen zonder twijfel worden beweerd dat omega-3 vetzuren uit visolie een zeer positieve invloed hebben op het voorkomen van hart- en vaatziekten. Er is aangetoond dat 1 gram visolie per dag de totale sterfte alsook de sterfte als gevolg van hart- en vaatziekten significant doet dalen. Visolie helpt bij het voorkomen van een hartinfarct en plotselinge hartstilstand.

Andere mechanismen zijn een verhoging van het goede HDL2-cholesterolgehalte, een lichte bloedverdunnende- en een ontstekingsremmende werking. Deze ontstekingsremmende werking voorkomt dat LDL-cholesterol zich afzet tegen de bloedvatwand en zo afsluiting van een bloedvat veroorzaakt.

Helaas is op dit moment de inname van deze vetzuren in de dagelijkse voeding veel te laag zoals blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht *)

Herbalifeline visoliecapsules bevatten olie van diepzeevis, de zuiverste vorm die er bestaat. In combinatie met een unieke kruidenmelange, welke tevens nasmaakproblemen voorkomt, ondersteunen zij door de hoge concentratie van Omega-3 vetzuren een gezond hart- en bloedvatenstelsel.

*) Bron: “a-Linolenic Acid Metabolism in Humans”. Doctorate Ms. Drs. Petra L.L. Goyens at the Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (25-01-2007)